Menu

LESPAKKET

In samenwerking met Nieuws in de klas hebben we lesmateriaal ontwikkeld over persvrijheid en vrijheid van meningsuiting. De opdrachten bereiden de leerlingen voor op de komst van de journalist en zijn bestemd voor het voortgezet onderwijs. De leerlingen krijgen daarbij de krant (kan ook digitaal) thuisgestuurd, waarmee ze de opdrachten kunnen maken. Om deze nieuwsmedia te ontvangen, maakt u gebruik van de Nieuwsservice van Nieuws in de klas. 

Aanvragen dag- en weekbladen
Om kosteloos nieuwsmedia bij de leerlingen thuis te laten bezorgen, doorloopt u de onderstaande stappen. 

1.Maak een account aan
2. Ga naar Bestel direct
3. Maak een keuze:
    - Bezorgdienst voor docenten (u ontvangt op school één of meerdere kranten naar keuze)
    - Bezorgdienst voor leerlingen (leerlingen ontvangen thuis een krant naar keuze)
4. Geef aan welke dag- en weelbladen u waar en wanneer wilt ontvangen
5. Bevestig u bestelling

Let op!
Vraag de titels uiterlijk twee weken voor de start van de Roadshow aan en kies als ingangsdatum de week waarin u begint met de eerste les. 

Over Nieuws in de klas
Nieuws in de klas helpt docenten in het primair en voortgezet onderwijs om nieuwsmedia in hun lesprogramma te verwerken. Daarmee werken zij met hun leerlingen aan taalvaardigheid, burgerschap en mediawijsheid. Nieuws in de klas biedt naast de Nieuwsservice ook lesmateriaal en praktijkvoorbeelden.

Hebt u vragen over de Nieuwsservice of opmerkingen over het voorbereidende lesmateriaal, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u de Roadshow Persvrijheid ook bij u op school? Dat kan. Stuur een mail naar Senay Ozdemir, projectleider, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar +31648959144. 

De Roadshow Persvrijheid ook op Belgische scholen te boeken.